Tällä sivulla on kuvaus Arcadia Academystä oppilaitoksena ja koko teksti on hyvä lukea läpi ajatuksella ainakin kerran ennen peliä. Tämäkin infosivu toimii pääsääntöisesti pohjatietona pelin tapahtumiin ja hahmoprofiileihin, mutta tätä kaikkea ei oleteta muistettavan ulkoa edes itse pelissä. Kaiken voi aina tarkistaa tältä sivulta tarvittaessa. Fiilistelyä akatemian kuvauksesta saa kuitenkin repiä niin paljon kuin haluaa.

Akatemian kuvaus olisi myös hyvä edes silmäillä läpi ennen ilmoittautumista, mutta tarkempi syventyminen ei ole vaatimus peliin pääsemiselle.


  1. Historiaa
  2. Arki akatemiassa
  3. Oppiaineet
  4. Arcadiasta valmistuminen

Akatemia sijaitsee Kaakkois-Sveitsissä, Graubündenin kantonissa, aikalailla keskellä ei mitään. Sijainti on tarkoituksella syrjäinen, niin lähimpien siviilien kuin koulun oppilaiden turvaksi, eikä koulun tarkka sijainti edes ole julkista tietoa. Koulun alue on suojattu ulkopuolisilta voimakentän avulla. Se estää ulkopuolisia pääsemästä alueelle ilman lupaa, mutta ei estä liikkumisluvan saaneita kulkemasta alueelle tai sieltä pois niin halutessaan. Myönnetty liikkumislupa voidaan kuitenkin myös perua tarvittaessa. Suojakenttä myös suojaa koulua ulkopuolisten katseilta tehden kaikesta sisäpuolella olevasta näkymätöntä ulkoapäin koulun aluetta katseleville tahoille. 

Koulu sijaitsee hieman pidemmällä Kaakkois-Sveitsin vuoristossa kuvankauniissa laaksossa. Akatemialle johtava tie on pieni ja se kulkee mutkitellen pitkin vuoristoa pidemmän matkaa. Etäisen sijaintinsa takia vierailijat eivät ole kovin yleinen näky. Tarvittavat ruokatavarat, tarvikkeet ja posti kuljetetaan koululle kerran viikossa. Lähin varteenotettava kaupunki on St. Moritz, mutta sinnekin matkaaminen autolla kestää melkein tunnin verran. Täysi-ikäiset oppilaat saavat poistua koulun alueelta niin halutessaan, mutta siihen tarvitsee useimmiten auton, sillä koulu ei pääsääntöisesti järjestä huvikuljetuksia kaupunkiin. Lähimmälle bussipysäkille on todella reipas kävelymatka ja osa siitä haastavassa maastossa, eikä busseja edes kulje kuin muutama päivässä.

Akatemiaan otetaan oppilaita aina 12-vuotiaista noin 45-vuotiaisiin. Suurin osa oppilaista on kuitenkin teini-ikänsä loppupuolella olevia tai nuoria aikuisia. Useimmat akatemian oppilaista ovat kotoisin Euroopan alueelta: Arcadian kaltaisia kouluja on muuallakin maailmassa, eikä kaikkia praktaaleja kiehdo matkata vieraaseen maailmankolkkaan kehittämään voimiensa hallintaa, jos se onnistuu lähempänä kotia. Jotkut valitsevat opinahjokseen kuitenkin juuri Arcadian ja matkaavat kouluun kauempaakin, syystä tai toisesta. Koulusta muodostuu helposti myös oppilailleen kuin toinen koti, sillä he viettävät koululla suurimman osan vuodestaan.

Historiaa

Arcadia Academy on perustettu vuoden 1993 lopulla. Koulun perustajasta, Fioralba Dufortista ei yleensä puhuta paljoa. Nykyisille oppilaille suhteellisen kasvottomana ja nimettömänä pysytellyt entinen rehtori Dufort ei ole kaivannut mainetta tai yltiöpäistä kiittelyä koulustaan, ja tuntuu nauttivan anonyymistä elämästä. Hän on kuitenkin tiedetysti sveitsiläinen, ansioitunut lääkäri sekä erityisen rikkaasta suvusta. Dufortin suku kuulemma omistaa maat, jolle koulu on rakennettu, sekä suuren lohkon sen lähiseudusta. 

Akatemian alkuaikoina siellä opiskelleet ovat muisteluissaan kertoneet Dufortista lämpimänä, mutta uteliaana rehtorina. Koulun suosio oli tuolloin kuitenkin kaukana nykyisestä tasostaan, joten oppilaita ei ollut silloin läheskään yhtä paljon. Sen aikainen suhtautuminen praktaaleihin oli myös todella erilainen, minkä takia akatemian alkuajat eivät olleet helpoimmasta päästä. Kuitenkin jo silloin Arcadia Academy toimi turvapaikkana muulta maailmalta sekä rauhallisena kasvuympäristönä uusien outojen voimiensa kanssa tuskaileville nuorille.

Noin vuoden 2003 paikkeilla akatemia koki suurimman muutoksen suunnassaan Dufortin uskoessa akatemiansa ohjat sen nykyiselle rehtorille. Fioralba Dufort on edelleen akatemian virallinen johtaja ja omistaja, mutta rehtorin viran ja koulun varsinaisen johtamisen hän on luovuttanut eteenpäin Pena Hakkaraiselle. Muutoksen jälkeisinä vuosina Dufort vieraili koululla useaan otteeseen vuodessa, mutta ajan saatossa vierailut ovat harvenneet. Viimeksi entinen rehtori on todistetusti käynyt näyttäytymässä koululla yli kymmenen vuotta sitten.

Arcadiasta on vuosien mittaan valmistunut useita suuria nimiä, jotka ovat nostaneet koulun maineen hyvin korkealle tasolle. Kenties tunnetuimpia näistä ovat ainakin A.C.E:n Vingard-nimisen huipputiimin Recoil (Roderick Campbell), Voltage (Radko Wiater) ja Halt.

Arki akatemiassa

Opiskelujen ohella oppilaat myös elävät normaalia elämäänsä akatemialla. Oppilaiden asuintilat löytyvät koulurakennuksen yhdestä siivestä ja jokainen oppilas joutuu jakamaan huoneensa yleensä muutaman muun oppilaan kanssa. Edes raha ei auta saamaan omaa huonetta, sillä akatemialla ei ole kovin montaa ylimääräistä asuinsolua jaettavaksi. Jaetuilla asuintiloilla halutaan myös kannustaa oppilaita tutustumaan ja elämään toistensa kanssa myös arkisemmalla tasolla.

Oppituntien ulkopuolella oppilaat saavat käyttää aikansa siihen, minkä parhaaksi näkevät. Tietenkin heidän oletetaan tekevän ensisijaisesti kotiläksyjään tai syventyvän oppiaiheisiin, mutta myös vapaa-aika on tärkeää ja tarpeellista. Arcadiaan onkin muodostunut useita kouluajan ulkopuolella toimivia kerhoja, joissa oppilaat voivat löytää samoista mielenkiinnonkohteista kiinnostuneita ystäviä ja järjestää heidän kanssan yhteistä toimintaa. Opinahjossa toimii tällä hetkellä ainakin bändi, väittelykerho, urheilujoukkue, näytelmäkerho, koulun lehti, tiedekerho, hartauspiiri, kirjakerho sekä taidekerho. Uusiakin kerhoja voi perustaa, mutta sitä varten on tehtävä asiasta hakemus rehtorille. Kerhossa on lisäksi oltava vähintään neljä aktiivista jäsentä. 

Arcadia Academyllä ei ole varsinaista koulupukua. Oppilaita kuitenkin velvoitetaan pitämään siistiä kouluun sopivaa asua oppitunneilla, ja urheilun sopivaa asua sitä vaativilla tunneilla. (Tarkempaa tietoa tästä kouluun sopivasta asusta löytyy Valmistautuminen-sivulta piakkoin)

Kesäloma on ainoa aika vuodesta kun oppilaiden toivotaan poistuvan koululta ja heitä kehotetaan käymään kotona perheensä tai muiden tärkeiden ihmisten luona. Vain rehtorin poikkeusluvalla on mahdollista jäädä Akatemialle kesäksi. Kouluvuoteen kuuluu myös pidempi joululoma sekä yksi kahden viikon mittainen loma niin syksyllä kuin keväällä. Näiden lomien aikana on mahdollista lähteä koululta tai jäädä koululle. Myös lomien ulkopuolella tietenkin voi poistua koululta rehtorin poikkeusluvalla, mutta siihen tarvitaan jokin erittäin hyvä syy.

Oppiaineet

Akatemiassa keskitytään opettamaan erityisesti praksiksiin liittyviä taitoja. Tärkeimpänä näistä on tietenkin opettaa jokaiselle oppilaalle oman praksiksensa hallintaa, sitä vartenhan monet heistä ovat saapuneet Arcadiaan. Opinahjossa panostetaan myös paljon tiimityöskentelytaitoihin, sillä monet oppilaista tähtäävät supersankariksi opiskelujensa jälkeen.

Koulussa opetetaan myös normaalien koulujen oppiaineita, mikäli sille on tarvetta. Opinnoissa keskitytään kuitenkin erityisesti etiikkaan ja moraaliin sekä filosofiseen ajatteluun. Arcadian toimenkuvaan ei kuulu opettaa oppilailleen oikeaa tapaa ajatella vaan akatemiassa käydään läpi erilaisia tapoja lähestyä moraalisia kysymyksiä. Oppilaiden annetaan loppujen lopuksi tehdä itse omat valintansa. (Toki opettajilla ja henkilökunnalla voi olla omat mielipiteensä ja heidän opetuksessaan saattaa näkyä puolueellisuutta tai painotusta tiettyihin näkökulmiin.)

Arcadiasta valmistuminen

Arcadia Academyssa kouluttautumiselle ei ole määritelty mitään tiettyä pituutta. Jokainen oppilas kohdataan opinahjossa yksilönä ja kehittymistä seurataan yksilöllisellä tasolla. Opetusta lähestytään näin praksisten äärimmäisen monimuotoisuuden takia. Jollain opiskelijalla valmistumiseen voi siis mennä pari vuotta kun taas toisella siihen voi kulua vuosikymmen. Keskimääräinen aika valmistumiseen on noin kuutisen vuotta.

Valmistumisen edellytyksenä on se, että oppilas on saavuttanut tarvittavan taitotason koulun tarjoamassa sisällössä ja opettajat kokevat, että Arcadialla ei ole opinahjona enää juurikaan annettavaa oppilaalle. Opettajat keskustelevat asiasta keskenään ja päättävät yhdessä lopputuloksesta. Valmistuessaan oppilas saa valmistujaisviitan sekä päättötodistuksensa. Valmistumisista tiedotetaan yleensä lukukauden lopussa ja valmistunutta juhlitaan vielä koko koulun kesken yhdessä.

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus